Vitamíny A a D

Vitamín D v spolupráci s ďalšími látkami prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému a k udržaniu zdravých zubov a kostí. Ľudský organizmus si dokáže vitamín D vyrobiť sám prostredníctvom procesov odohrávajúcich sa v pokožke pri pobyte na slnku alebo ho prijíma z potravín, ako sú tučné ryby, mlieko obohatené vitamínom D, margarín či maslo.

Na Slovensku nemáme vždy dostatok slnka a často ani nejeme dostatok potravín bohatých na vitamín D. Preto je dobré mať v chladničke fľaštičku s rybím olejom, ktorý zaistí potrebnú dávku vitamínu D. Pre deti je vhodný Möller’s rybí olej z treščej pečene z Nórska s prírodnou ovocnou arómou, pre dospelých rybí olej s citrónovou arómou.

Na imunitu je dôležitý aj vitamín A, ktorý prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému a je prirodzenou súčasťou rybieho oleja.

Rybí tuk obsahuje aj omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA – dôležité stavebné jednotky všetkých buniek ľudského organizmu. Organizmus si ich nedokáže vyrábať sám, preto mu ich musíme pravidelne dodávať prostredníctvom stravy alebo výživových doplnkov.

Learn more

Get inspiration on our Instagram